04.2.2.5. Kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás az építőiparban, egyszerűbben, mint gondolná!

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2017.10.07. 09:13

Közzétéve: 2017.04.23. 10:37

Ha Ön az egyszerű bejelentés alapján végzett építési tevékenység során építész tervező, szakági tervező, vagy fővállalkozó kivitelező, akkor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással. Az alábbiakban megismerheti, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban, on-line megkötni a kötelező felelősségbiztosítást. Az Építésijog.hu előfizetői kedvezményben is részesülnek.


Az idei évben Találkozott már Ön is az alábbi problémákkal?
- Nem nyitható meg az e-napló,
- Nem adható át az építési munkaterület
- Nem tud az építtetővel szerződni.

Akkor Ön építész tervezőként, szakági tervezőként, fővállalkozó kivitelezőként nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással! A kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás hiánya esetén sem tervezni, sem kivitelezni nem lehet 300 m2 összes hasznos alapterületet meg nem haladó lakóépületet.

A biztosításkötés folyamata általában több lépcsős: adatok megadása, ajánlatok bekérése a biztosító társaságoktól, ajánlat kiválasztása, ajánlat aláírása, biztosítási díj befizetése, befizetési igazolás megküldése a biztosító társaságnak, projekt bejelentő lap kitöltése, projekt bejelentő lap visszaküldése a biztosító társaságnak. A munka jellege, az idő hiánya, az építtető hatékony kiszolgálása sokszor nem teszi lehetővé, hogy ilyen hosszadalmas adminisztráció keretében kerüljön megkötésre a felelősségbiztosítás.

Szerencsére lehet egyszerűbben is! Az epitesijog.hu együttműködésben a www.kivitelezoifelelosseg.hu és a www.tervezoifelelossegbiztas.hu oldalakkal 10 % kedvezményt és néhány perc alatt, QR kódos, on-line igazolást tud nyújtani előfizetőinek! A tervezők így 25.200 forintért, a kivitelezők 44.982 forintért köthetik meg projekt alapú, 50 millió forint beruházási költségkeretre vonatkozó felelősségbiztosításukat a CIG Pannónia biztosítóval.

Ezeket a megoldásokat használva, úgy tudunk eleget tenni a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet által támasztott felelősségbiztosítási kötelezettségnek, hogy nem kell
- irathalmazzal bajlódni,
- nyomtatványokat töltögetni,
- kötvényre, ajánlatra várni,
- drága biztosítási konstrukciókat fenntartani
 

Önnek azonnal, on-line, kiemelkedően olcsón kezében lehet a felelősségbiztosítási szerződés! Kattintson az alábbi linkre!




 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt