Hogyan biztosítsuk a drasztikusan megdrágult építkezésünket?

Szerző:  Dr. Püski András

Utolsó frissítés: 2021.07.26. 09:21

Közzétéve: 2021.07.23. 10:30

Egy család számára az építkezés, vagy egy nagyobb volumenű felújítás sokszor a legnagyobb anyagi megterhelést jelenti. A jelenlegi helyzet ezt az állapotot csak tetőzi azzal, hogy az építőanyagok és munkadíjak drasztikusan megdrágultak. A beruházások finanszírozása sok esetben hitelből történik, a folyamatos drágulás miatt az igényelt hitelösszegek is egyre nőnek.

 

Hogyan csökkentsük ezt a kiszolgáltatottságot?


Ha az építkezés vagy felújítás alatt, akár az épület, akár a beépítésre váró anyagok kárt szenvednek, megfelelő biztosítási védelem hiányában, senki nem fogja megtéríteni a kárt. Nagyon fontos, hogy az építési teljesítés a lehető legteljesebb körben biztosított legyen.

A biztosító társaságok csak viharkárra, több mint 6 milliárd forintot fizettek ki, egyetlen év alatt. A viharkárok miatti kifizetések, évről-évre, milliárdos nagyságrendben emelkednek. Az időjárási viszonyok egyre szélsőségesebbek, egy folyamatban lévő építkezésben, a beépítésre váró drága anyagokban pedig könnyedén tesz súlyos károkat egy vihar, vagy akár egy tűzesemény.
 

Lakásbiztosítást kötöttem – megfelelő védelem?


Nem! Sokan abban a téves és veszélyes nyugalomban vannak, hogy egy hagyományos lakásbiztosítás a megfelelő védelem építkezés és felújítás esetén. A lakásbiztosítások önmagukban nem fedezik az új, épülő ingatlanokban vagy a meglévők bővítése során keletkezett károkat. Egyes lakásbiztosítások kiegészíthetők építés-szerelés (ÉPSZER) fedezettel is, amely megoldást jelenthet. Viszont itt fontos kiemelni, hogy ebben az esetben is fontos az adatokat naprakészen tartani és jelenteni a biztosító felé.
 

Építés-szerelés (ÉPSZER) biztosítás – A hatékony biztosítási védelem!


A kockázataink magas lefedettségét akkor érhetjük el, ha a beruházásra lakossági ÉPSZER biztosítást kötünk. A biztosítási fedezet kiterjed biztosított épületek, épületrészek, építmények szerkezetileg kész állagára, azok beépített és még be nem épített alkotórészeire és tartozékaira, valamint az épületfelszerelési tárgyakra.

A biztosítás kiterjed az épületekre, a beépítésre váró és beépített épülettartozékokra, épületvillamossági, épületgépészeti berendezésekre, valamint a munkavégzés eszközeire is.

A biztosítási összeg tartalmazza a biztosított vagyontárgyak értékét és a kivitelezés költségeit is. Az ÉPSZER biztosítás, hitelből finanszírozott beruházásoknál kötelezően ajánlott, hiszen egy esetleges káresemény, pillanatok alatt semmisítheti meg a hitelből finanszírozott beruházást!

A nem hitelből finanszírozott beruházásoknál sem érdemes megspórolni a biztosítás elhanyagolható díját, hiszen, biztosítás nélkül, az építkezésre fordított összeg, nagyon könnyen ablakon kidobott pénz lehet!

Biztosítsa építkezését, felújítását még ma: https://www.eurosales.hu/epitkezes


 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt