MÉK és MMK együttes szabályzat az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépületek kapcsán

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2020.03.18. 18:44

Közzétéve: 2016.06.18. 16:58

A lakóépület építésének egyszerű bejelentéséhez kapcsolódóan az alábbiakban elérhető a MÉK és a MMK által megalkott, a kivitelezési dokumentáció tartalmi követelményeit és a tervezői művezetés részletes szabályait tartalmazó szabályzata.

A kivitelezési dokumentáció munkarészeinek elkészítéséhez - az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendelet keretei között - a kivitelezési dokumentáció tartalmi követelménye tekintetében a dokumentáció egyes munkarészeinek kidolgozottságára, a Magyar Építész Kamara, illetve a Tartószerkezeti tervek, valamint az Épületgépészeti és épületvillamossági rendszerleírás tekintetében a Magyar Mérnöki Kamara által kidolgozott szakmai követelményeket megállapító, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara együttes szabályzatát kell figyelembe venni, amelyet a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara honlapján közzétesz.

A „TERVDOKUMENTÁCIÓK TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEI II. LEGFELJEBB 300 M2 ÖSSZES HASZNOS ALAPTERÜLETŰ ÚJ LAKÓÉPÜLETEK EGYSZERŰ BEJELENTÉSÉHEZ ÉS ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZÜKSÉGES KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TARTALMI KÖVETELMÉNYEI VALAMINT A TERVEZŐI MŰVEZETÉS SZABÁLYAI” szabályzat a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara honlapján is elérhető.

Fontos felhívni arra a figyelmet, hogy a szabályzat rövid időn belül módosult:
- a 2016. június 14. – augusztus 4. napja között hatályos innen is letölthető;
- a 2016. augusztus 5. napjától hatályos innen is letölthető;
- a 2017. május 25. napjától hatályos innen is letölthető.

MÉK Tervezői Művezetői Szabályzat - „Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységhez szükséges tervezői művezetés szabályzat” - 2019.12.13. napjától hatályos

Lásd még: Lakóépület építésének, bővítésének egyszerű bejelentése

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt