Lakásépítéshez igénybe vehető lakáscélú állami támogatások (CSOK, ÁFA visszaigénylése)

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2016.01.18. 16:42

Közzétéve: 2016.01.18. 16:42

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatója összefoglalja a lakásépítés esetén elérhető lakáscélú állami támogatási formák igénybevételének legfontosabb feltételeit. A családi otthonteremtési támogatás (CSOK) és az adó-visszatérítési támogatás (új lakás építésekor visszaigényelhető áfa) részletei is megismerhetők az összefoglalóból.

Legalább négy jogszabályt kell annak áttanulmányoznia, aki a lakásépítéshez igénybe vehető lakáscélú állami támogatásokról (családi otthonteremtési támogatás (CSOK), adó-visszatérítési támogatás (új lakás építésekor visszaigényelhető áfa), stb.) szeretne tájékozódni. A lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet, az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet, a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI. 23.) Korm. rendelet és a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet előírásaiban történő eligazodást szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatója.

A tájékoztató felhívja arra a figyelmet, hogy ez csak a lakáscélú támogatások igényléséhez szükséges alapvető információkat tartalmazza. Az, hogy Ön, mint igénylő ténylegesen jogosult-e valamely támogatási formára, csak a hitelintézeti támogatásbírálatot/ hitelbírálatot követően állapítható meg.

A tájékoztató ide kattintva tölthető le.
 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt