Korlátozták az ügyfelek iratbetekintési jogát: a Lechner Tudásközpont kiegészítései

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2024.09.09. 18:51

Közzétéve: 2024.09.04. 10:46

Az ÉTDR általános tájékoztatási felületének megszüntetéséről szóló 241/2024. (VIII. 8.) Korm. rendelet jelentősen korlátozta az építésügyi engedélyezési eljárásokban az ügyfelek személyét és jogosultságaikat is. A „Korlátozták az ügyfelek iratbetekintési jogát” című cikkünkben írtunk arról, hogy az ügyfelek számára kizárttá tették az ÉTDR-en keresztüli iratokhoz való hozzáférés biztosítását, és a hatóságnál történő iratbetekintést is csak nehezen teljesíthető feltételekhez kötötték. A megjelent tájékoztatásunkkal kapcsolatosan a Lechner Tudásközpont rendkívül hasznos és gyakorlatias észrevételeket küldött az Építésijog.hu szerkesztőségének, amelyeket természetesen be is emeltünk a cikkünkbe. A 2024.09.04. napján kiegészített cikkből egyebek mellett már kiderül, hogy milyen módon tudnak az ügyfelek továbbra is az ÉTDR-en keresztül élni az iratbetekintési jogukkal, illetve, hogy mi volt az oka egyedi kóddal történő ÉTDR iratbetekintés szigorításának.


A Lechner Tudásközpont által javasolt kiegészítésekkel frissített cikkünket az Építésijog.hu Előfizetői itt olvashatják: Korlátozták az ügyfelek iratbetekintési jogát

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU és az ARTIFEX KIADÓ Kft. 2024. október 15-ére egész napos konferenciát, webináriumot és szakmai konzultációt szervez


2024. október 1-jén lépnek hatályba a magyar építészetről szóló 2023. évi C. törvény (Méptv.) leglényegesebb rendelkezései. A Méptv. teljesen átalakítja a tervezés, az építésügyi engedélyezés és a kivitelezés szabályrendszerét, és az új törvényhez kapcsolódóan több tucat eddig ismert rendeletet cserélnek le (pl. OTÉK, Eljárási kódex) vagy módosítanak (Kivitelezési kódex).

Miben változtatja meg mindez az Ön feladatait, az új Méptv. alapján mit kell máshogyan csinálnia, mint korábban? Ha erre keresi a választ, akkor feltétlenül érdemes részt vennie – akár személyesen, akár az online közvetítés megtekintésével – október 15-i konferenciánkon!

Ahogy az Építésijog.hu rendezvényeinek rendszeres résztvevői már megszokhatták, előadásaink az új szabályok gyakorlati alkalmazásához kívánnak konkrét segítséget nyújtani. Nem elméleti fejtegetésekkel, nem puszta jogszabályszámokkal és a jogszabályi előírások tételes felsorolásával várjuk Önöket – az előadások kifejezetten azt mutatják be, hogy a gyakorlatban mi változik, hogy a változások az Ön szakmai tevékenységében hogyan fognak megjelenni (új feladatok, új szempontok formájában).
 

TOVÁBBI RÉSZLETEK, JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK >>

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt