Településrendezési és építésügyi változások - Építési jogi konferencia (2021.09.07.) - előadások megtekinthetők SZEPT. 15-ig

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2021.10.19. 10:11

Közzétéve: 2021.08.02. 17:11

 

Az Építésijog.hu és az Artifex Kiadó Kft. által szervezett konferencia és webinárium az új településrendezési jogszabályi rendszerről, valamint az építésügyi és településképi követelmények változásairól szól. A 2021. szeptember 7-i eseményen személyesen is részt vehet, vagy figyelemmel kísérheti online közvetítésünket. A rendezvényt a Magyar Építész Kamara és a Magyar Ügyvédi Kamara is akkreditálta.

A rendezvény előadásait SZEPTEMBER 15-ig meg lehet tekinteni, és a kamarai pontok is megszerezhetők eddig az időpontig.
 


Valószínűleg már minden települési főépítész, illetve a településrendezésért felelős szakember is ismerkedik a településtervezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi XXXIX. törvénnyel, amely teljes paradigmaváltást vitt végbe a helyi építési szabályzatok megalkotásának folyamatában. Ez a jogszabály, több mint 30 törvényt módosított, úgy, hogy egyes kivitelezési feltételt befolyásoló fontos előírást is érintett. Ismerje meg, hogy milyen új követelmények mellett lehet a társasházakban építési tevékenységet végezni, vagy éppen hogyan változott az ingatlanoknál az út céljára történő „leadás” feltételrendszere.

A jogalkotási folyamat következő lépésként több mint dupla ennyi kormányrendelet alakult át, egyebek mellett változott az OTÉK jelentős része, valamint a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (régi Településrendezési kódex) helyét is új jogszabály veszi át. Az önkormányzatoknak és az építtetőknek is lényeges változásokat jelent a településképi rendeletek és a településképi eljárások szabályozásának átalakítása.

Az új rendelkezések döntő részben azonnal alkalmazandóak, illetve egyes esetekben az átmenti rendelkezések áttekintésének is különös jelentősége van.


A szakmai nap az új követelmények megismerésében kíván segítséget adni a változások által leginkább érintett tervezők, önkormányzatok és hatósági ügyintézők számára.
 

Elsődlegesen nem elméleti tudást kínálunk! 
Az adott témában gyakorló szakemberek által tartott előadásaink arra helyezik a hangsúlyt, hogy a 2021. júliusi jogszabályok alapján miben változik az önkormányzati jogalkotási, a tervezési, illetve a kivitelezési munka.



A résztvevőknek lehetőséget kínálunk arra, hogy egy fél nap alatt átlássák a legfontosabb változásokat, és így már az új előírásoknak megfelelően tudják a tevékenységüket végezni, beruházásaikat tervezni. Ha Ön nem tud erre egy fél napot szánni, akkor sincs gond, a videófelvételeket a konferencia után még egy hétig – azaz szeptember 15-ig – megnézheti, akár több alkalommal is.
 

AKÁR AZ OTTHONÁBAN, A MUNKAHELYÉN IS KÖVETHETI a szakmai nap eseményeit, az előadásokat szeptember 15-ig ÚJRA MEG IS NÉZHETI.


ÉPÍTÉSZKAMARAI AKKREDITÁCIÓ: 1,5 pont (MÉK 2021/93)


ÜGYVÉDI KAMARAI AKKREDITÁCIÓ: 6 pont (nyilvántartási szám: NY001794/2021)



A RÉSZLETES PROGRAM>>

 

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt