Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elfogadta a településkép-védelmi adót

Szerző:  Dr. Jámbor Attila

Utolsó frissítés: 2016.03.02. 16:33

Közzétéve: 2016.03.02. 16:33

Sajátos megoldást választott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata arra, hogy a 2016. január 1. napjától hatályos Építési törvény rendelkezéseivel szemben megpróbálja a településkép védelmének szempontjait érvényesíteni. A településkép-védelmi adóról szóló önkormányzati rendelet a III. kerület honlapján már megtalálható, de csak 2016. április 1. napjától kell alkalmazni. A médai a januári tervezetet giccsadóként mutatta be, és ez a meghatározás a képviselő-testületi előterjesztésben változatlanul megtalálható.


Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 19-én elfogadta a településkép-védelmi adóról szóló 9/2016. (II. 22.) önkormányzati rendeletét.
 
A rendelethez kapcsolódó előterjesztés itt olvasható.

Nagyon haszon az előterjesztés 16-18. oldalán található táblázat, amely bemutatja, hogy a januári tervezet és a végül elfogadott rendelet szövege között milyen eltérések vannak. A legszembetűnőbb változás, hogy az adó elnevezése is már egyértelműen utal a céljára. A rendelet közel fél oldalon keresztül sorolja fel, hogy a főépítészi véleményhez az egyszerű bejelentési dokumentáción felül milyen okiratokat, terveket, számításokat kell csatolni (a tervezet ezt a követelményt sem tartalmazta még).

A januári tervezetről és részletes bemutatásáról itt olvashat: Lehetséges válasz a HÉSZ figyelmen kívül hagyására: giccsadó

A tervezettel kapcsolatosan megfogalmazott kérdések közül az elfogadott jogszabály nem mindegyiket válaszolta meg.

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt