Elhalasztották az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény zárószavazását

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2023.09.24. 11:22

Közzétéve: 2023.06.15. 21:18

Az Építési és Közlekedési Minisztérium honlapján 2023. januárjában tették közzé az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezetét.  A Beruházási törvényről készített vezércikkünkből folyamatosan tájékozódhatnak a törvényjavaslattal kapcsolatosa eseményekről. A társadalmi egyeztetés követően a törvényjavalat T/3677. szám alatt, 2023. április 19-én került az Országgyűlés elé, és 2023. június 13. napjától már csak a zárószavazásra várunk.

T/3677. számú törvényjavaslat elfogadása során a legfrissebb esemény, hogy a honatyák 2023. június 13-án már az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő részét, valamint az egyszerű többséget igénylő részét is elfogadták, és már csak a zárószavazás lett volna hátra. A Kormány nevében azonban ugyanezen a napon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indítványozta a zárószavazás elhalasztását.

Az indítvány indoka, hogy az érintett törvényjavaslathoz a Kormány a zárószavazást előkészítő módosító javaslatot kíván benyújtani. Ez azt feltételezi, hogy a Kormány még a törvényjavaslat elfogadása előtt valamilyen módosítást fog kezdeményezni. Ha tippelnünk kellene, akkor arra fogadnánk, hogy az eredetileg tervezett július 1-jei határidőt kitolják, mivel egy ilyen horderejű változásra nem lehet elegendő pár napos felkészülési idő.

Az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény(javaslat)ról szóló ÖSSZEFOGLALÓ CIKKÜNKET IDE KATTINTVA érheti el. 
 

Az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény az Építésijog.hu következő konferenciájának egyik fő témája (MÉK 2 pont, MÜK 9 kreditpont)

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK, JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK >>

 

A képre kattintva megnézheti a konferencia beharangozó videóját (MÉK 2 pont, MÜK 9 kreditpont)

 



A részletes programban minden előadáshoz külön is talál kedvcsináló videókat, amelyekben az előadók mondják el, hogy miről lesz szó az előadásukban >>

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt