Nem fizetnek ügyfelei? A veszteségleírások egyszerűen megelőzhetőek!

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2014.03.18. 08:59

Közzétéve: 2014.03.09. 09:23

Az építőiparban továbbra is rendkívül magas a felszámolások aránya, és ezzel a kifizetetlen számlák továbbra is fertőzik a szektort. Hogyan lehet ilyen feltételek között a piacon maradni és még nyereségesen is működni? A megoldás egyszerű: naprakész céginformációs tájékozódás az ajánlattételtől a számlázásig.

Az építőipar a lassú lábadozás és a jogi környezet szigorodása ellenére továbbra is az egyik legkockázatosabb hazai szektornak minősül. 2013-ban több mint 5 ezer építőipari vállalkozás került felszámolás vagy kényszertörlés alá, a kifizetetlen számlák tömkelegével pedig a tisztességes vállalkozásokat is komoly veszélybe sodorták. Az újabb és újabb lánctartozási hullámok az egész ágazatot továbbra is mély bizalomhiányban tartják.

Az alapvető céginformációs tájékozódás mára már alapszükségletté vált. Szerencsére azonban a veszélyes cégek és ügyletek ma már nagyon egyszerűen feltárhatóak. Egy olyan ágazatban ahol egy éven belül nagyságrendileg minden tizedik cég megszűnik vagy eljárás alá kerül, nemcsak a leendő partnerek ellenőrzése, de meglévő ügyfeleink folyamatos figyelemmel kísérése is nélkülözhetetlenné vált. Bármennyire megnyerőnek is tűnik egy ügyfél, a tények teljes körű megismerésével sok potenciális kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.



A likviditási problémák a rendkívül alacsony üzleti etikai szinttel és felszámolási aránnyal kombinálva sajnos életveszélyes piaci környezetet eredményeztek - de még a halasztott fizetések engedélyezését is lehet professzionális módon végezni.

Jól kalkulálható már az a kereskedelmi hitelkeret-maximum is, amelyet célszerű egy adott ügyfélnél engedélyezni, így a nyitott szállítást vállaló vállalkozó mindig biztos lehet abban, hogy a lehető legtöbbet megtette cége biztonsága érdekében.

További fegyver a behajthatatlan követelések minimalizálása érdekében a követelés-nyilvántartás. Az Opten Kft. Egységes Online Követelés-nyilvántartó Rendszerét a hazai bankok, biztosítók és hitelminősítők túlnyomó része használja, ezáltal Önnek nincs más dolga, mint számláira az Opten Kft. EOKR pecsétjét elhelyezni, és lejárt követeléseit lejelenteni. Vevői bizonyítottan jóval kisebb valószínűséggel fogják megkockáztatni a pénzügyi teljesítés elhalasztását, mivel a nyilvántartással a késve fizetés ténye könnyen a forrásai elapadásához vezethet. Az EOKR pecsét használata ezáltal nagyban előremozdítja partnerei fizetési hajlandóságát.

Amennyiben szeretne Ön is a stabil és nyereséges építőipari vállalkozások körébe tartozni, használja az Opten Kft. cég- és jogi információs szolgáltatásait! Próbálja ki OPTEN - Kapcsolati Hálónkat, Automatikus Partnerfigyelő szolgáltatásunkat, Cégelemzésünket vagy Egységes Online Követelés-nyilvántartó rendszerünket, és lépjen be Ön is sikeres és elégedett ügyfeleink népes táborába!

Az OPTEN Kft. által javasolt intézkedésekről „Az építőipari tartozások megelőzésének és behajtásának lehetőségei” című, 2014. március 12-i konferencián további részleteket is megtudhat. A konferencián résztvevő kollégáink kérdéseikre készséggel válaszolnak. A konferencia részletes programját itt megismerheti.

Az OPTEN Kft. szolgáltatásaival kapcsolatos további részletek: www.opten.hu

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt