Minisztériumi állásfoglalás tervezői művezetéssel kapcsolatos kérdésekről

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2017.02.06. 12:19

Közzétéve: 2016.12.03. 21:28

Az építészek és építtetők körében még nem alakult ki egységes álláspont az egyszerű bejelentéssel létesíthető lakóépületek tervezésével, tervezői művezetésével kapcsolatos jogszabályok értelmezése körében. A jogszabályok mellett a Magyar Építész Kamara, illetve a Magyar Mérnöki Kamara által összeállított szabályzatban foglaltakat is alkalmazni kell, amely további jogértelmezési feladatot adott a gyakorlat számára. A koos.hu oldalon megjelent egy minisztériumi szakmai állásfoglalás, amely több kérdésre választ adhat.

A jogszabályok alapján a MÉK és az MMK megalkotta az új, legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű lakóépületek létesítése tekintetében a kivitelezési dokumentáció tartalmi követelményeit és a tervezői művezetés részletes szabályait tartalmazó szabályzatát.

Főként a tervezői művezetést érintő, Koós Miklós által feltette kérdésekre a Miniszterelnökséget Vezető Miniszter Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Építésjogi és Hatósági Főosztálya által készített szakmai állásfoglalás ad válaszokat. A szakmai állásfoglalást a koos.hu oldalon ide kattintva olvashatják el.

Az Építésijog.hu által készített kérdések-válaszok itt elérhetők: Lakóépület építésének egyszerű bejelentése – GYIK

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt