Rólunk

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2024.04.09. 14:09

Közzétéve: 2012.09.05. 12:08

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU oldal kialakítása és tartalma az Építésijog.hu Kft. tulajdona, szerzői jogi védelem alatt áll.

 

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU szerzői

 

Szerzőink olyan szakemberek, akik a gyakorlatuk során szerzett tapasztalataikat, a hivatásuk végzése során elsajátított ismereteiket fogalmazzák meg írásaikban, és a problémák megoldására, az ellentmondások feloldására igyekeznek hangsúlyt fektetni.

 

A szerzők felsorolása itt található >>

 

 

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU céljai

 

Aki az építőiparban vagy annak környékén dolgozik, nap mint nap szembesülnie kell azzal, hogy követhetetlenül változnak a jogszabályi előírások, és nincs olyan megbízható forrás, amely időben és pontosan nyújtana információt a módosításokról. Az ÉPÍTÉSIJOG.HU szerzői arra vállalkoznak, hogy hétköznapi nyelven nyújtsanak segítséget az építőipari jogszabályok dzsungelében történő kalandozásokhoz. Célunk, hogy a nem jogászok is megértsék, az egyes jogszabályi rendelkezések mit tartalmaznak, és azok változásai is mindenkinek követhetők legyenek.

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU másik fő feladata az ingatlant vásárlók és az építtetők tájékoztatása. Sajnos teljes körűen nem lehet felkészülni azokra az élethelyzetekre, amellyel egy lakás vásárlása során találkozhatunk, és még több meglepetés érheti azt, aki laikusként, szakember segítsége nélkül próbálja átvészelni az építkezés megpróbáltatásait. Az ÉPÍTÉSIJOG tematikus anyagai körüljárják, hogy az ingatlan megvásárlása során mire kell figyelnie a vevőnek, bemutatja az építtető és az építésügy egyéb szerepelői által követendő jogszabályi rendelkezéseket, valamint tájékoztatja az ingatlan tulajdonosát a fontosabb jogairól és kötelezettségeiről.

 

 

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU felépítése

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU portálon lényegében négyféle adatbázist találhat az olvasó, amelyek más-más, speciális igényeket tudnak kielégíteni:

 

1. Gyakorlatias MAGYARÁZATOK témakörök szerint

 

E menüpont alatt található cikkek, tanulmányok tematizálva, egy-egy fontosabb témakört részletesen kifejtve nyújtanak segítséget abban, hogy az olvasó problémájára, kérdésére megoldást találhasson. Az anyagok nyelvezetében, összeállításában is arra törekedtünk, hogy ne jogi tanulmányok készüljenek, hanem bárki számára érthető módon járjuk körül az adott kérdést.

 

2. Építésügyi FOGALMAK abc szerint

 

Ebben az adatbázisban az építésügyi jogszabályokban előforduló fogalmakat, meghatározásokat próbáljuk meg abc-sorrendben összegyűjteni. A fogalomtárban a jogszabályi meghatározásokban bekövetkezett változásokat is figyelemmel kísérjük!

 

3. Jogszabály-VÁLTOZÁSOK időrendben

 

Ebben a menüpontban találhatók meg időrendi sorrendben a jogszabálymódosításokat ismertető cikkek, tanulmányok. A jogszabálymódosításokról összefoglalókat készítünk, amelyek megmagyarázzák, értelmezik a változásokat, és felhívják arra a figyelmet, hogy ez a mindennapi életben milyen intézkedést igényel az olvasótól, illetve a módosításnak milyen eredménye lehet a gyakorlatban.

 

4. Építésügyi JOGSZABÁLYOK hatályos szövege

 

A menüpont alatt elérhető lista tematizálva tartalmazza az építőipari tevékenységet érintő és ahhoz szorosan kapcsolódó fontosabb jogszabályokat. A jogszabályok csoportosításának szükségességére már mások is felfigyeltek, - portálunk annyiban különleges, hogy itt ezek a listák áttekinthető, kezelhető, kinyomtatható formában jelennek meg. A tematizált jogszabálylistában - az OPTEN Kft. közreműködésének eredményeképpen - a hatályos jogszabályszövegek is elérhetők egyetlen kattintással.

 

 

 

Építési jog - pontosan, egyszerűen, közérthetően
 

Ez portálunk jelmondata, mellyel érzékeltetni akarjuk az ÉPÍTÉSIJOG.HU legfontosabb ismertető jelét. Itt a szerzők azon dolgoznak, hogy mind a JOGSZABÁLYOK listája, mind a tematikus MAGYARÁZATOK folyamatosan, naprakészen álljanak az olvasó rendelkezésére. A cél az, hogy amikor az olvasó bármikor belenéz a portál bármelyik írásába, mindig az éppen aktuális, friss információkat találja meg.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy az ÉPÍTÉSIJOG.HU olyan útmutató, amelyet nem kell évről évre megvenni, nem kell félni attól, hogy az olvasás pillanatában már nem a hatályos rendelkezéseket ismerjük meg, az ÉPÍTÉSIJOG.HU portálon gyorsan és egyszerűen megtalálhatók mindazok a közérthető információk, melyek hatályosan és pontosan tartalmazzák mindazt a jogi előírást, amely elengedhetetlenül fontos az építésügyi ágazatban dolgozó cégeknek, magánszemélyeknek.

 


 

Felhívjuk a Kedves Olvasó figyelmét, hogy az ÉPÍTÉSIJOG.HU oldal nem minősül hiteles jogszabály értelmezésnek, az itt található anyagok, tanulmányok kizárólag a szerzők magánvéleményét tükrözik. A szövegben az érintett jogszabályhelyek feltüntetése azt a célt is szolgálja, hogy a Kedves Olvasó a tájékoztató alapján felkutathassa a konkrét jogszabályi rendelkezést, és ezzel komplett és korrekt választ kaphasson a felmerült kérdésére.

 

Az ÉPÍTÉSIJOG.HU jogi tanácsadásként nem értelmezhető. A kiadványban szereplő információk az alapul szolgáló és feltüntetett jogszabályokban ellenőrizhetők. A felhasználó egyedi ügyben felmerülő kérdése csak a hatályos jogszabályok megismerése, és a konkrét ügyben felmerült tényállás pontos elemzését követően válaszolható meg, ezért ezek vizsgálata elengedhetetlen.

 

Bár az ÉPÍTÉSIJOG.HU tartalmát alaposan ellenőriztük, az esetleg ennek ellenére előforduló hibákért és az ezekből fakadó károkért a szerző(k) és az ÉPÍTÉSIJOG.HU Kft. nem vállalnak felelősséget. A ÉPÍTÉSIJOG.HU oldalon megjelenő információk és adatok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, azok teljességéért és minden élethelyzetre való alkalmazhatóságáért a szerző(k) és az ÉPÍTÉSIJOG.HU Kft. felelősséget nem vállal.

 

A portál használatára az ÁSZF alkalmazandó.

 

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt