SEGÍTSÉG A FELHASZNÁLÓKNAK

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2019.04.04. 07:31

Közzétéve: 2017.09.02. 15:24

Az Építésijog.hu portál célja, hogy a felhasználók minél gyorsabban és egyszerűbben megtalálják a választ építési jogi problémáikra, követni tudják a változásokat, valamint hogy esetleges vitás ügyeikhez itt megtalálják azokat a pontos jogszabályhelyeket, amelyekre hivatkozni tudnak.

 


HOGYAN TALÁLHATJA MEG AZ ÖN SZÁMÁRA FONTOS TARTALMAT A PORTÁLON?

 

1. tipp:

Használja az oldal tetején található fő menüpontokat!

 

A Gyakorlatias MAGYARÁZATOK témakörök szerint menüpont alatt található cikkek, tanulmányok tematizálva, az adott témakört átfogóan és részletesen kifejtve tárgyalják. Ha Ön tudja, hogy melyik témakör érdekli, itt érdemes kezdeni a tájékozódást.

 

Az Építésügyi FOGALMAK abc szerint menüpont alatt található adatbázisban az építésügyi jogszabályokban előforduló fogalmakat, meghatározásokat gyűjtjük össze abc-sorrendben. A jogszabályi meghatározásokban bekövetkezett változásokat is figyelemmel kísérjük itt. Ha az adatbázisban megtalálja azt a fogalmat, amellyel az Ön problémája kapcsolatos, érdemes először erre kattintani, majd a kapcsolódó cikkeket is megnézni.

 

A Jogszabály-VÁLTOZÁSOK időrendben című menüpontban találhatók meg időrendi sorrendben a jogszabály-módosításokat ismertető cikkek. Ha tehát az utóbbi időben bekövetkezett változások gyakorlati következményeiről szeretne tájékozódni, tekintse át az itt található cikkeket. (Figyelem, e menüpont cikkei értelemszerűen elavulhatnak az idő múlásával! A MAGYARÁZATOK menüpontnál találhatja meg a változásoknak megfelelően folyamatosan aktualizált ismertetőket.)

 

Az Építésügyi JOGSZABÁLYOK hatályos szövege menüpont alatt elérhető lista tematizálva tartalmazza az építőipari tevékenységet érintő és ahhoz szorosan kapcsolódó fontosabb jogszabályokat. Ha tehát Ön egy adott témakörhöz kapcsolódó konkrét jogszabály(oka)t keres, itt gyorsan megtalálhatja. A listából az éppen hatályos jogszabályszövegek is elérhetők egyetlen kattintással.

 

 

2. tipp:

Használja a keresőt!

 

Az oldal keresőjét (mely a jobb oldali hasáb tetején található) úgy programoztuk, hogy lehetőség szerint a felhasználók számára legfontosabb tartalmak jelenjenek meg a találati listák elején. (Ez azzal is járhat, hogy – a viszonylag bonyolult keresési algoritmus következtében – a szokásosnál több időt vesz igénybe a keresés; kérjük, ezt vegye számításba, amikor a keresőt használja.)

 

A Google keresőjét is használhatja arra, hogy az epitesijog.hu oldalon megtalálja az Önnek fontos tartalmakat. Ez esetben a Google keresőjébe a „site:epitesijog” szöveget kell beírnia, majd utána a keresett szót vagy kifejezést. (Tehát ha például az „engedély” szóra szeretne keresni, akkor a „site:epitesijog.hu engedély” formában kell ezt beírnia a Google keresőmezőjébe.) A Google saját logikája alapján és adott esetben az Ön böngészési szokásait is figyelembe véve keres az oldalon – elképzelhető, hogy így találja meg azt a tartalmat, ami a legfontosabb Önnek.

 

 

3. tipp:

Iratkozzon fel a Változásértesítő hírlevélre!

 

A Változásértesítő ingyenes, és ha feliratkozik, folyamatosan értesül a legújabb jogszabályváltozásokról és azok gyakorlati következményeiről, amint portálunk szerzői tanulmányozták az adott jogszabályt, és elkészítették az ahhoz kapcsolódó cikket. Tehát ha Önnek fontos, hogy folyamatosan „képben legyen” az építési jog területén, mindenképpen javasoljuk a feliratkozást.

 

 

 

MARADT MÉG KÉRDÉSE?

 

Ha segíthetünk még valamivel, amivel megkönnyíthetjük Önnek a portál használatát, kérjük, forduljon hozzánk!

 

 

Ha technikai problémákat tapasztal, vagy az előfizetéssel kapcsolatban van kérdése, az Artifex Kiadóhoz fordulhat:

Email: info[kukac]artifexkiado.hu

Telefon: +36 1 783 1711

 

 

 

 

Ha az oldal szakmai tartalmával kapcsolatban van kérdése vagy észrevétele, vagy előfizetőként a konkrét kérdésére az oldalon nem találta meg a választ, ezt az oldal szerkesztőjének, dr. Jámbor Attilának jelezheti:

Email: jambor.attila[kukac]epitesijog.hu

 

 

 

 

 

ELŐFIZETÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

 

Ön előfizetőként a portál cikkeit teljes körűen elérheti, és ezen kívül kedvezményekben is részesülhet – például jelentős engedménnyel vehet részt építési jogi témájú konferenciáinkon, valamint a tervezői és a kivitelezői felelősségbiztosítás árából is kedvezményt kaphat.

 

Reményeink szerint a kérdésére a portál gyorsan és könnyen elérhető választ ad, de amennyiben előfizetőként a konkrét kérdésére az oldalon nem találta meg a választ, segítünk megtalálni a keresett információt.

 

Az Építésijog.hu tartalmáról további információ itt elérhető >> https://epitesijog.hu/rolunk

 

További részletek az előfizetéssel kapcsolatban itt találhatók >> https://epitesijog.hu/elofizetes

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt