Településfejlesztési koncepció

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2013.08.26. 08:18

Közzétéve: 2013.04.02. 17:31

Településfejlesztési koncepció: a település környezeti, társadalmi, gazdasági adottságaira alapozó, a település egészére készített, a változások irányait és a fejlesztési célokat hosszú távra meghatározó dokumentum [1997: LXXVIII. tv. 2. § 27. pont].
(Megállapította: 2012: CLVII. tv. 23. § (8) bek.; Hatályos: 2012.01.01.)

A kerületi településfejlesztési koncepció a fővárosi településfejlesztési koncepcióval, a kerületi integrált településfejlesztési stratégia a kerületi településfejlesztési koncepcióval és a fővárosi integrált településfejlesztési stratégiával összhangban készül [314/2012. (XI. 8.) Korm. rend. 3. § (7) bek.].

Változás: A településfejlesztési koncepció és az integrált településfejlesztési stratégia egymáshoz való viszonyának tisztázása érdekében meghatározzák a fejlesztési tervtípusok időtávját, továbbá egyszerűsödnek a fogalmak.

2011.12.31. napján hatályos szöveg:
27. Településfejlesztési koncepció: a fejlesztés összehangolt megvalósulását biztosító és a településrendezést is megalapozó, a település közigazgatási területére kiterjedő önkormányzati településfejlesztési döntéseket rendszerbe foglaló, önkormányzati határozattal elfogadott dokumentum, amely a település jövőbeni kialakítását tartalmazza. A fejlesztési koncepció elsősorban településpolitikai dokumentum, amelynek kidolgozásában a természeti-művi adottságok mellett a társadalmi, a gazdasági, a környezeti szempontoknak és az ezeket biztosító intézményi rendszernek van döntő szerepe [1997: LXXVIII. tv. 2. § 27. pont].

Lásd még: Integrált településfejlesztési stratégia

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt