2017. januári változások. A Miniszterelnökség válaszai

Szerző:  Dr. Jámbor Attila

Utolsó frissítés: 2017.04.11. 10:12

Közzétéve: 2017.02.25. 10:52

2017. januárjában a korábbinál sokkal átfogóbb módosítások léptek hatályba az egyszerű bejelentés meglévő épületekre történő kiterjesztésével és az Eljárási kódexben az engedély nélkül végezhető építési munkák körének kiszélesítésével. Az Építési törvény 2016. decemberi módosításának salátarendelete (a 482/2016. (XII. 28.) Korm. rendelet) egyes új előírásokat a folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazandónak írt elő. Az új jogszabályi előírások megfelelő értelmezése érdekében állásfoglalást kértünk a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságától, Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkártól. Az alábbiakban megismerheti a 2017. március 9-én kelt válaszokat is.

Az egységes jogalkalmazás kialakulása érdekében lényeges, hogy minél szélesebb körben legyenek ismertek az építésügyi jogszabályokban 2017. januárjában bekövetkezett változások jogalkotói szándéka, a jogalkotó által helyesnek vélt értelmezés. Véleményünk szerint a szabályozás lényegesebb elemeire kérdeztünk rá, és egyúttal közöltük az Építésijog.hu szerzőivel egyeztetett véleményt is.

Az állásfoglalás iránti kérelem szövegét ide kattintva ismerhetik meg.

Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár válaszát itt olvashatja el.

A Miniszterelnökség a kérdéseket és a válaszokat az e-epites.hu oldalon is közzétette.


Elsősorban kivitelezők, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök számára ajánljuk KIVITELEZÉS JOGSZERŰEN 2017 című, május 4-i konferenciánkat

A félnapos konferencián és szakmai konzultáción szó lesz az Építési törvény legújabb rendelkezéseiről (melyek épp a közeljövőben, április 27-én lépnek hatályba!), az építésfelügyelet szankcionálási lehetőségeiről, az e-naplóhoz kapcsolódó aktuális problémákról, a kivitelezési dokumentáció készítésének szabályairól, valamint a kötelező fővállalkozó kivitelezői felelősségbiztosításról.

RÉSZVÉTELI DÍJAK, KEDVEZMÉNYEK ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt