TETŐTÉR-BEÉPÍTÉS, ÚJ KÖVETELMÉNYEK ÉS KOCKÁZATOK – 2019. június 13-ig még ingyen megnézhetők a konferencia előadásai

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2019.08.10. 15:35

Közzétéve: 2019.05.28. 17:44

A 2019. március 15-én hatályba lépett előírások alapjaiban alakítják át a tetőtér-beépítés építésügyi követelményeit. Az új jogszabályi feltételek ismertetése mellett az előadások részletesen kitérnek az állandó szakmai problémákra (tűzvédelmi, statikai stb.), amelyeket a tervezők mellett a kivitelezőknek is ismerniük kell. Az új helyzetben a szakemberek mellett a közös képviselőknek és a tulajdonosoknak is érdemes tájékozódniuk a lehetőségekről és korlátokról.


Az Artifex Kiadó Kft. és az Építésijog.hu által szevezett, 2019. június 6-i konferencia előadásai többek között az alábbi kérdésekre adnak választ:
•    Milyen településrendezési előírásokat lehet mostantól figyelmen kívül hagyni a tetőtér-beépítések esetében, és milyen szabályozási lehetőségek maradnak az önkormányzatok kezében?
•    Mikor kell építési engedély és mikor egyszerű bejelentés a tetőtér-beépítési beruházáshoz?
•    A tűzvédelmi előírásokat is érintette az Étv. márciusi módosítása: ez mi alól ad felmentést, és mi lehet továbbra is akadály?
•    Az épület eredeti tervezőjének hozzájárulása szükséges-e a tetőtér-beépítéshez?
•    Műemlék épületek esetében milyen szempontokat kell figyelembe venni a beruházás tervezésekor?
•    Milyen víz- és légzárási, párazárási és a hőszigetelési problémákat kell megoldani a tetőablak-beépítések tervezésénél?
•    Milyen tipikus szakszerűtlen megoldások rontják le a beépített tetőterek működését, milyen rétegrendekkel és csomópontokkal lehet biztosítani a szakszerű kivitelezést? 
•    Milyen statikai, közműbővítési és közlekedési gondok merülnek fel leggyakrabban tetőtér-beépítéskor?
•    Milyen jellegzetes jogi akadályai lehetnek a tetőtér-beépítéseknek (például a társasházi lakóközösség vagy a szomszédok részéről), hogyan lehet ezeket kivédeni?

A 2019. június 6-i „TETŐTÉR-BEÉPÍTÉS – ÚJ KÖVETELMÉNYEK ÉS KOCKÁZATOK” című építési jogi konferencia és webinárium előadásait az ALÁBBI LINKEN érhetik el 2019. június 13. napjáig.

Ezúton is köszönjük a VELUX Magyarország Kft. (Főtámogató) és a Dörken Kft. (Támogató) segítségét abban, hogy az előadásokat ingyenesen közzé tudtuk tenni.  

A témában írt tájékoztatónk itt érhető el: Törvényi szinten határozzák meg a tetőtér-beépítés feltételeit
 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt