Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv: elkészült a tervezési segédlet

Szerző:  Gombás Károly

Utolsó frissítés: 2023.02.09. 14:02

Közzétéve: 2023.02.04. 11:40

Az önkormányzatok és a vízgazdálkodás egyik legnagyobb kihívása a települések felkészítése a klímaváltozás kihívásaira, miközben felhasználjuk a vízben rejlő lehetőségeket a települési fejlesztéseknél. Az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv (ITVT) egy szakpolitikai alapdokumentum, amely meghatározza a települési önkormányzat vízgazdálkodási feladatait és kötelezettségeit, összehangolja a feladatokat a településfejlesztéssel, adatbázist biztosít a település vízgazdálkodással összefüggő területeiről (forrás: MASZESZ, OVF).


Legutóbb 2022. december 8-án került megtartásra online webinárium „Az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv (ITVT) szerepe és elkészítésének folyamata” tárgyában. Az előadásról készült videó anyagot az alábbi linken érhető el:
 


Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) közös együttműködésével elkészült az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv (ITVT) tervezési segédlete, szakmai követelmény rendszere, mely részletesen tartalmazza a vízügyi adatkérések rendjét is. A Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „Élhető települések” felhívással, illetve ITVT készítésével összefüggésben jelentkező tervezői adatszolgáltatási igényeket az OVF részére szükséges benyújtani.

A tervezési segédlet az alábbi link alatt érhető el:

 

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt