A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2019.02.10. 16:11

Közzétéve: 2019.02.10. 15:55


Az Építésijog.hu ajánlja az alábbi szakkönyvet:
 

Barta Judit: A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme


 

Patrocinium Kft. 2018.

 

A könyv két részből áll:

 

Az első rész a tervezési szerződés és az építészeti-műszaki tervezési tevékenység polgári jogi szabályait dolgozza fel, gyakorlati esetekkel illusztrálva azt, segítve a könnyebb megértést. Az építészeti-műszaki tervezési tevékenység közjogi, büntetőjogi, fogyasztóvédelmi, versenyjogi, stb. szálait is részletesen és összefüggéseiben mutatja be a szerző.

Megtudhatjuk pl. hogy mit jelent az építészeti-tervezési tevékenység estebében a pótmunka, többletmunka, mikor és hogyan kell a tervezési díjat megfizetni, milyen igényérvényesítési lehetőségek vannak, hogyan alakul a tervezők felelőssége, van-e köze a szomszédjognak a tervezéshez, milyen hibákat követtek el a múlt századi tervezők, stb.

A második rész az építészeti-műszaki tervezéssel összefüggő szerzői jogokat tárgyalja kimerítő részletességgel, ismereteket szerezhetünk arról, hogy a megrendelő lehet-e tervező, egy szerkezeti terv, villamosterv, stb. szerzői alkotás-e, milyen jogai vannak a tulajdonosnak, lehet szerzői alkotás egy félkész épület, élveznek-e szerzői jogi védelmet a különböző tervfajták, pl. típusterv, rekonstrukciós terv, stb.

A könyv több száz esetleírást, publikált bírósági jogesetet és nemzetközi példát is tartalmaz.

A szerző, dr. Barta Judit 21 éve a B-A-Z Megyei Építész Kamara titkára, a Miskolci Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a kötelező továbbképzések minisztérium által elfogadott oktatója.

A könyv online ITT és ITT kapható:
 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt