Ma Zacskómentes Nap, holnap Zacskómentes Föld!

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2018.10.26. 21:50

Közzétéve: 2018.09.28. 09:28

Ezzel a szlogennel tartanak 2018. szeptember 29-én helyi kezdeményezésű Zacskómentes Napot Verőcén és Kismaroson. A szervezők célja, hogy segítsék a lakosságot és a szolgáltatókat az egyszer használatos zacskók mennyiségének csökkentésében. Az alulról induló kezdeményezés jó példa arra, hogy mit tehet egy helyi közösség a saját környezete érdekében.

A WWF Magyarország adatai alapján világszerte naponta 3,5 millió tonna szemetet termelünk, melynek jelentős része műanyag. Évente 8 milliárd műanyag zacskó köt ki a szemétben átlag 26 percnyi használat után csak az Európai Unió tagállamaiban - ebből hazánkban mintegy fél milliárd (!). Évente 12 millió tonna műanyag hulladék kerül a tengereinkbe, amelyek nagyon lassan, akár több száz év alatt bomlanak le.

A megdöbbentő adatokat látva a Dunakanyarban alakult CivilVerőce informális helyi közösség tagjai szerint nincs idő késlekedni. „A felelősségteljes vásárló mindezek ellen azzal tehet a legtöbbet, ha változtat fogyasztói szokásain és kevesebbet használ eldobható palackból, nejlonszatyorból, valamint kerüli a túlcsomagolt termékeket."

A Földgömb Magazin honlapján megjelent teljes tájékoztatót itt olvashatják el.

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt