Építésügyi műszaki irányelv konferencia: 2018. június 13.

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2018.07.16. 15:34

Közzétéve: 2018.06.05. 16:53

Az ÉMI szakmai konferencia sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelvtervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat. Az első konferenciát 2018. június 13-án rendezik meg az ÉMI szentendrei tudásközpontjában. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől – jó hagyománya volt a műszaki irányelvek és egyéb segédletek alkalmazásának. Ezek megkönnyítették a munkát és egyben egyfajta minőségbiztosítás alapjai is voltak. A szakmagyakorlók munkájának segítésére a kormány ismét nevesítette a műszaki irányelvek intézményét, létrehozta az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottságot (ÉMSZB), melynek feladata az építésügyi műszaki irányelvek kidolgozása és elfogadása.

Az ÉMSZB szakmai feladatait az ÉMI Nonprofit Kft. látja el, melynek keretében az ÉMI már több mint negyven építésügyi műszaki irányelvtervezetet készített elő. A jogszabály is megerősíti azt a kormányzati és szakmai szándékot, hogy az építésügyi műszaki irányelvek készítése minél nagyobb szakmai nyilvánosság bevonásával történjen.

Az ÉMI szakmai konferencia sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelvtervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat.
 

Az első konferenciát 2018. június 13-án rendezik meg az ÉMI szentendrei tudásközpontjában. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


A szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat 2018. június 8. 14.00 óráig az mszig@emi.hu email címre jelezni szíveskedjenek, a résztvevők nevének és elérhetőségének megadásával. Az ÉMI adatvédelmi nyilatkozata elérhető a www.emi.hu/adatvedelem oldalon.

A részletes program és egyéb információk INNEN LETÖLTHETŐK.

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt