Népszerű lehet a „KKV-k közbeszerzési részvételét ösztönző támogatás” című, 2023. március 31-i pályázati felhívás

Szerző:  dr. Günther Balázs,  Horváth Kornél

Utolsó frissítés: 2024.03.02. 15:34

Közzétéve: 2023.04.13. 12:45

A Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (FAIR) pályázati ügyintézésre szolgáló EPTK felületén 2023. március 31-én 9:00 órától elérhetővé és pályázhatóvá vált a „KKV-k közbeszerzési részvételét ösztönző támogatás” című (RRF-9.5.1-23 kódszámú) felhívás. Vissza nem térítendő támogatásról van szó.


A pályázat keretei között a mikro-, kis-, és középvállalkozások a közbeszerzési eljárásokban biztosítandó verseny élénkítése céljából támogatást igényelhetnek közbeszerzési eljárásban benyújtandó ajánlatuk elkészítéséhez és az elkészített dokumentumok ajánlattétel céljából történő benyújtásához kapcsolódóan felmerült költségeihez. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minden támogatásra jogosult KKV esetében egységesen 600.000,- Ft, amely egyösszegű átalányként kerül elszámolásra.

A támogatás a pályázati felhívás 2023. március 31. napi megjelenése után, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (továbbiakban: EKR) közzétételre kerülő közbeszerzési eljárásokban benyújtott ajánlatra vonatkozóan, utólagosan igényelhető. A forrás keretösszege 1.090.000.000,- Ft, a támogatható projektek száma összesen 1816 db.

A támogatásra pályázni az EKR-ben, hirdetménnyel induló közbeszerzési eljárásban tett, érvénytelennek nem minősített (ld. közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 73-74. §-ait) ajánlat alapján lehet, az eljárás eredményéről szóló tájékoztató hirdetményének EKR-ben történő közzétételét követően. Egy pályázó a felhívás keretében egyszer részesülhet támogatásban. A projekt keretében a közbeszerzési eljárásban ajánlat elkészítésével és benyújtásával kapcsolatos költségek számolhatók el (pl. elsősorban közbeszerzési szakértő igénybevétele, közbeszerzési ajánlat elkészítéséhez igénybe vett szolgáltatás stb.). Az elszámolás átalány alapon, tételes költségelszámolás kötelezettsége nélkül történik.

A pályázat hátteréről, valamint a közbeszerzési eljárásokban történő részvétel elősegítésével kapcsolatos további tervezett intézkedésekről az érdeklődők a Magyar Közlöny 47. számában megjelent, a közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó intézkedésekről (2023–2026) szóló cselekvési tervre vonatkozó 1118/2023. (III. 31.) Korm. határozat 1. mellékletében olvashatnak.

Érdekesség, hogy jelen cikk megírásakor az EPTK felületén történő regisztrációt követően a konkrét pályázati felhívás, melynek teljeskörű ismerete szükséges a megalapozott pályázáshoz nem érhető el, azonban némi célzott keresést követően a palyazat.gov.hu oldalon megtalálható, melyet jelen cikk olvasói ide kattintva egyszerűen is elérhetnek.

Sikeres pályázást kívánunk minden kedves olvasónk számára!

A pályázattal vagy egyéb, közbeszerzést érintő kérdéseivel forduljon a Procport Consulting Kft-hez

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt