Hiánypótló magyar weboldal indult a WELL Building Standardről

Szerző:  Kurucz Regina

Utolsó frissítés: 2022.03.02. 08:38

Közzétéve: 2022.03.02. 08:33

Új online platformot hozott létre a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) WELL Munkacsoportja: elindult a wellstandard.hu weboldal, amely azoknak a szakembereknek és érdeklődőknek szól, akik számára fontos az egészséges és fenntartható épületek magyarországi ügye.


A frissen indult http://www.wellstandard.hu weboldal naprakésszé teszi az érdeklődőket az egészségesebb beltéri környezet témakörében.

A munkacsoport szakértői által szerkesztett honlap foglalkozik egyebek mellett a WELL Building Standard bemutatásával, az épületminősítések során szerzett gyakorlati tapasztalatok megosztásával, a WELL-témájú programok, webináriumok és képzések közzétételével, szakmai ajánlásokkal, illetve külön fókuszterület a hazai és a nemzetközi WELL-minősített épületek bemutatása.

 

A WELL Standard az egyik legújabb, az Egyesült Államokban kifejlesztett nemzetközi minősítő rendszer, amely hazánkban is egyre népszerűbb. A minősítés az egészséges és emberközpontú belső terek kialakítását segíti: figyelembe veszi a fizikai környezetet és az azt használó közösség lehetőségeit is. Tíz témakörben fogalmaz meg kötelező és ajánlott teendőket. Ideális esetben a WELL minősítést kiegészíti egy zöldépület-minősítés is.

Az új weboldal számos hasznos pontja közül kiemelendő a hazai minősített épületek gyűjtése, melyben részletes leírást és képgalériát találunk a minősítést szerzett magyar épületekről. Szintén fontos, hogy a weboldalon a szakértők a hosszú távú cselekvési stratégiák mellett a gyors kríziskezelésben alkalmazható intézkedésekre, például a koronavírus-járvány okozta új irodai higiéniai elvárásokra is tesznek javaslatot. A WELL Standardet bemutató magyar weboldalnak az egyik legfontosabb fejezete pedig az a mostantól online, széles körben elérhető tudástár, amely a WELL alapjait, az ajánlásokat és a tíz témakört mutatja be. A WELL munkacsoport tagjai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az alkalmazott megoldások összhangban legyenek a magyarországi előírásokkal és igényekkel.

Forrás: https://www.hugbc.hu/hirek/hianypotlo-magyar-weboldal-indult-a-well-building-standardrol/4370 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt