Közzétették a magyar építészetről szóló törvény tervezetét

Szerző:  Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2023.10.28. 12:47

Közzétéve: 2023.10.06. 12:04

Az Építési és Közlekedési Minisztérium már 2023. március 1. napján bemutatta a magyar építészetről szóló törvény koncepcióját. A 79 oldalas koncepciót 2023. október 5-én követte az érdemi normaszöveg közzététele. Az új kerettörvény több lépcsőben - a jelenlegi normszöveg alapján - 2024. február 1-jén, 2025. január 1-jén, 2026. január 1-jén és 2027. július 1-jén léphet hatályba.

 

Hol ismerhető meg a magyar építészetről szóló törvényjavaslat?

 

A kormany.hu oldalon 2023. október 5-én jelent meg a törvényjavaslat társadalmi egyeztetésre bocsátott szövege.


 

 

A törvényjavaslathoz kapcsolódó, letölthető iratok:

- rövid tartalmi összefoglaló

- hatásvizsgálati lap

- normaszöveg (a törvényjavaslat szövege, ez még természetesen változhat)

- indoklás (ez még nem a hivatalos indokolás, az még nem ismert, az Indoklások Tárában megjelenő szöveg lényegesen hosszabb lesz)

Aki szeretne észrevéteket tenni a törvényjavaslatra, annak sietnie kell. A társadalmi egyeztetés során az észrevételeket a tarsadalmiegyeztetes@ekm.gov.hu e-mail címre lehet megküldeni 2023. október 12-ig.
 

Az Építésijog.hu kapcsolódó szakcikkei


A magyar építészetről szóló törvény az építési jog területének legfontosabb jogszabálya lesz. Éppen ezért az Építésijog.hu kiemelt figyelmet fog szentelni a törvényjavaslatnak. Az ide kattintva elérhető összefoglaló cikkben fogják megtalálni a témában megjelent cikkeinket, hogy átfogó képet tudjanak kapni az aktuális tudnivalókról, és a szerzőink szakmai álláspontjáról. Az összefoglaló cikkből elérhető egy videó is, amelyben Lázár János építési és közlekedési miniszter mutatja be a törvényjavaslatot.

 

Időben értesítjük önt
a jogszabályváltozásokról

Kérje INGYENES értesítőnket a változásokról! Sok időt megtakaríthat, elkerülheti a bírságokat és jogvitákat!

Feliratkozás itt