Változásértesítő 2016/10 - Tervezési és tervezői művezetési szerződésminta, kivitelezői és műszaki ellenőri konferencia

Tisztelt Olvasó!

Ezt az értesítést azért küldjük, hogy Ön időben értesüljön az építési jogi változásokról, felkészülten és eredményesen tudja végezni munkáját, el tudja kerülni az esetleges joghátrányokat. Ha hasznosnak találja értesítésünket, kérjük, hívja fel ismerősei figyelmét is a feliratkozás lehetőségére az www.epitesijog.hu portálon!

Építési jogi konferencia: Lakóépületek kivitelezése és műszaki ellenőrzése 2016. július 1-től

Az Építésijog.hu június 16-i konferenciájának programjában szerepelnek többek között az egyszerű bejelentés alapján történő kivitelezés előírásainak változásai, az építésfelügyeleti ellenőrzések aktuális szabályai, a kivitelezési dokumentáció kötelező tartalmi elemei. Részletesen bemutatjuk az új műszaki ellenőri szerződésmintát, melyet a helyszínen megkap minden résztvevő! A konferencia időpontja: 2016. június 16., 13.30-tól 18.00 óráig. Helyszín: Budapest, Ybl Miklós Építéstudományi Kar

További információk és jelentkezés >> TERVEZÉSI ÉS TERVEZŐI MŰVEZETÉSI SZERZŐDÉS – MINTA

Portálunkról már letölthető az Építésijog.hu által összeállított szerződésminta! A szerződésminta már tartalmazza az Építési törvény 2016. május 13-i módosításai miatt szükségessé váló rendelkezéseket, azonban a részletszabályokat rögzítő kormányrendelet(ek) kihirdetését követően biztosan felülvizsgálatra szorul – és ennek megfelelően portálunkon módosul – majd a szövege.

Részletek >> Okostelefonos támogatást kap az építőipar

Már letölthető az elektronikus építési napló androidos mobilokra fejlesztett változata. Az alkalmazással a felhasználók okostelefonon vihetnek fel napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket a kivitelezés helyszínén, a megrendelők pedig saját készülékükön bárhol, bármikor nyomon követhetik az építkezés fázisait. Az építésügyi fejlesztés a hagyományos E-építési naplóval szinkronban működve, a nyilvános tesztidőszak tapasztalatait felhasználva május 19-től segíti az építőipari szereplőket.

Részletek >> Útmutató a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv építési beruházásokhoz kapcsolódó vitás bankgarancia lehívások esetében alkalmazandó eljárásához

A TSzSz a szakértői eljárásban a Felek (vállalkozó és megrendelő) közötti alapjogviszony szerződés alapján és a bankgarancia szövege figyelembe vételével vizsgálja a bankgarancia lehívásának indokoltságát. A szakértői eljárás részleteiről a Bankszövetség és az ÉVOSZ egyetértésével készült egy útmutató.

Részletek >> Opten: Aggasztóvá kezd válni az alacsony vállalkozói kedv

Újra csúcsra járatta a Cégbíróság a vállalkozások törlését, amennyiben 5327 vállalkozást szüntettek meg Magyarországon áprilisban. Ez újabb cégtörlési rekordot jelent, az eddigi legrosszabb hónap 2015 szeptembere volt, amikor 5004 társaság jutott erre a sorsra. „Aggasztóbb azonban, hogy a cégalapítások száma még mindig stagnál” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

Részletek az Opten.hu oldalon ide kattintva olvashatók >>

Ezt a levelet azért küldjük önnek, mert feliratkozott az Építésijog.hu portál változásértesítőjére. Ha nem kapja meg valamelyik értesítőnket, annak az lehet az oka, hogy levelezőrendszere spamnek minősíti a levelet. Ebben az esetben az ertesito@epitesijog.hu címet az Ön rendszerében hozzá kell adni a címlistájához vagy a megbízható feladók listájához. Értesítőnk csak tájékoztató jellegű, nem a teljesség igényével készült és nem minősül jogi tanácsadásnak. 
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-80970/2014

www.epitesijog.hu