Változásértesítő 2015/18 - Építési jogi konferenciánk november 5-én!

Tisztelt Olvasó!

Ezt az értesítést azért küldjük, hogy Ön időben értesüljön az építési jogi változásokról, felkészülten és eredményesen tudja végezni munkáját, el tudja kerülni az esetleges joghátrányokat. Ha hasznosnak találja értesítésünket, kérjük, hívja fel ismerősei figyelmét is a feliratkozás lehetőségére az www.epitesijog.hu portálon!

Építési jog 2015-2016 - Újratervezés az építésügyben!


Változó tervezői jogosultságok, új közbeszerzési szabályok, átalakuló építésügyi rendszer – ezek is szerepelnek a november 5-i budapesti építési jogi konferenciánk programjában, melyet ezúton szeretnénk az Ön figyelmébe ajánlani. A részletes program alább olvasható.

A rendezvényen azokkal a témakörökkel foglalkozunk, amelyek a közeljövőben alapvetően befolyásolhatják a szakemberek mindennapi munkáját, gyakorlatát. Jó néhány ilyen nagy változás jön az elkövetkező hónapokban, érdemes most felkészülni! Konferenciánkon fél nap alatt képbe kerülhet a legfontosabb módosításokkal kapcsolatban, és kérdéseit is felteheti az előadóknak.

Ha már most tudja, hogy mi érdekelné elsősorban, és részt tud venni a konferencián, akár előre is elküldheti kérdéseit erre a levélre válaszolva! A november 2-ig beérkező kérdéseket továbbküldjük az előadóknak.

A konferencia időpontja: 2015. november 5., csütörtök délután 13.30 órától

A konferencia helyszíne: SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Budapest XIV. ker., Thököly út 74., 311. terem

Építészkamarai akkreditáció: 1 továbbképzési pont (akkreditációs szám: 2015/241)


RÉSZVÉTELI DÍJAK, JELENTKEZÉSI ŰRLAP ITT >>


TERVEZETT PROGRAM

13.30–14.00 Regisztráció

14.00–14.10 Köszöntő – Markó Balázs DLA dékán, SZIE Ybl Építéstudományi Kar

14.10–15.10 Megkezdődött az építésügy átalakítása – az átalakítás céljai, kapcsolódó feladatok. Az építész erősödő szerepe – Dauner Márton főosztályvezető, Miniszterelnökség
A Magyar Közlöny 2015. szeptember 4-i számában jelent meg az építésügy teljes átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat, amely 57 pontban sorolja fel, hogy az építésügy szereplőinek milyen változásokra kell felkészülniük. A Miniszterelnökség építésügyért felelős helyettes államtitkárságának főosztályvezetője a konferencián bemutatja a már megszületett döntéseket, illetve a küszöbön álló változások lényegét, azok várható ütemezését. Ismerteti az építész szerepkörhöz kapcsolódó tervezett változtatások alapját, célját és adott esetben a lehetséges jogi szabályozási megoldásokat.

15.10–15.40 A 2015. év végi, már kihirdetett építési jogi változások – Dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője
2015. év végén több építésügyi jogszabály módosult – így például a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (az Eljárási kódex), az OTÉK. E változások a felmerült aktuális jogalkalmazási problémák megoldását szolgálják; az előadó a legfontosabb gyakorlati következményeket ismerteti.

15.40–16.10 kávészünet

16.15–16.55 A régészeti tevékenység szerepének változásai az építkezéseken – Koncz Miklós, Budapesti Történeti Múzeum, Ásatási Iroda műszaki vezető
Döntően a régészeti örökség és a műemléki érték védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 39/2015. (III. 11.) Korm. rendelet, és a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény határozza meg, hogy egy beruházás során a régészeknek milyen szerepük lehet. A jogszabályi rendelkezések 2015-ben több alkalommal is változtak, amelyeket érdemes ismerni annak érdekében, hogy a beruházás minél gyorsabban valósulhasson meg. Az előadó praktikus tanácsokat is ad ahhoz, hogy a régészeti tevékenység során felmerülő általános problémák a lehető legrövidebb időn belül orvosolhatók legyenek.

16.55–17.35 Az új Közbeszerzési törvény építőipari vonatkozásai – Dr. Tátrai Tünde egy. docens, Budapesti Corvinus Egyetem
A 2015. november 1. napjától hatályos új szabályozás közvetlen hatással lesz az építőipar szereplőire, az ajánlatkérők kötelezettségeire, így áttételesen az ajánlattevőkre is. Érdemes megismerni az új szabályozás által nyújtott lehetőségeket, és különösen figyelemmel lenni a szerződésszegéssel kapcsolatos szigorú előírások értelmezésére.

17.35–18.00 kérdések, válaszok


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG ITT TALÁLHATÓ >>


Reméljük, találkozunk a konferencián, és hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy Ön tájékozottabban, hatékonyabban, a jogi problémákat elkerülve tudja végezni szakmai munkáját!

Javasoljuk, hogy regisztráljon mielőbb, mert a terem befogadóképessége véges, és ha megtelik, le kell zárnunk a jelentkezési lehetőséget.

A szervezők nevében, tisztelettel:

Bethlenfalvy Gábor
Artifex Kiadó
Email: info@artifexkiado.hu
Telefon: +36 1 783 1711

Dr. Jámbor Attila
Építésijog.hu

Ezt a levelet azért küldjük önnek, mert feliratkozott az Építésijog.hu portál változásértesítőjére. Ha nem kapja meg valamelyik értesítőnket, annak az lehet az oka, hogy levelezőrendszere spamnek minősíti a levelet. Ebben az esetben az ertesito@epitesijog.hu címet az Ön rendszerében hozzá kell adni a címlistájához vagy a megbízható feladók listájához. Értesítőnk csak tájékoztató jellegű, nem a teljesség igényével készült és nem minősül jogi tanácsadásnak. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-80970/2014.

www.epitesijog.hu