Változásértesítő 2015/10 - Elindult a Bírságkalkulátor az ÉpítésiJog.hu portálon

Tisztelt Olvasó!

Ezt az értesítést azért küldjük, hogy Ön időben értesüljön az építési jogi változásokról, felkészülten és eredményesen tudja végezni munkáját, el tudja kerülni az esetleges joghátrányokat. Ha hasznosnak találja értesítésünket, kérjük, hívja fel ismerősei figyelmét is a feliratkozás lehetőségére az www.epitesijog.hu portálon!

Egyedülálló szolgáltatást indított az ÉpítésiJog.hu portál: ezentúl elérhető az oldalon a Bírságkalkulátor, mellyel pontosan ki lehet számítani egy-egy adott esetre az építésügyi bírságot. (A számítás az építésügyi bírság megállapításának részletes szabályairól szóló 245/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet alapján történik.)

Most, a bevezető napokban ingyenesen kínáljuk a szolgáltatást: 2015. június 29-ig bárki díjmentesen kipróbálhatja!


Kinek és mire érdemes használni a Bírságkalkulátort?

Különösen hasznos lehet például

az építtetőnek, aki így laikusként is kontrollálni tudja egy-egy konkrét ügyben a hatósági döntést, ellenőrizheti, hogy jól számolt-e a hatóság;

a műszaki ellenőrnek, aki így tájékoztatni tudja az építtetőt, hogy egy adott szabálytalanság eredményeképpen milyen bírsággal lehet számolni (azaz így akár lebeszélheti az építtetőt egy szabálytalan tevékenység elvégeztetéséről);

a kivitelezőnek, felelős műszaki vezetőnek, aki így pontosan és hitelesen tájékoztatni tudja az építtetőt arról, hogy miért nem hajlandó az építtető által kért szabálytalanságot elvégezni (számszerűen meg tudja mondani, hogy ez mekkora bírságot eredményezne az építtetőnek);

a tervezőnek, aki így az építtetővel közösen tudja akár előre mérlegelni, hogy egy fennmaradási engedélyezési eljárásban mire érdemes fennmaradási kérelmet, illetve fennmaradási és továbbépítési kérelmet benyújtani, vagy adott esetben mit érdemes inkább visszabontani (a megfelelő kérelemmel, dokumentációval akár milliós nagyságrendű bírságokat lehet megtakarítani a megrendelőnek!);

a hatósági dolgozónak, aki így egyszerűen és gyorsan meg tudja határozni a jogszabály szerint számítandó bírságösszeget, vagy éppen ellenőrizni tudja a saját számítását (a Bírságkalkulátor a számítás eredményénél feltünteti azt is, hogy mely jogszabályhelyek alapján határozta meg az adott bírságtételt).


Érdemes most kipróbálni >> https://epitesijog.hu/birsagkalkulator

 

Amennyiben a Bírságkalkulátor használatával kapcsolatban esetleg észrevétele vagy javaslata van, kérjük, írja meg nekünk erre a levélre válaszolva.
 Az ÉpítésiJog.hu portálon az építésügyi bírsággal kapcsolatosan még különösen az alábbi tájékoztatókra hívjuk fel a figyelmét:

Az építésügyi bírság >>

Veszélyes állapotú építmények esetében is kiszabható az építésügyi bírság >>

Az építésügyi bírságrendelet műemlékeket érintő változásai >>

Ezt a levelet azért küldjük önnek, mert feliratkozott az ÉpítésiJog.hu portál változásértesítőjére. Ha nem kapja meg valamelyik értesítőnket, annak az lehet az oka, hogy levelezőrendszere spamnek minősíti a levelet. Ebben az esetben az ertesito@epitesijog.hu címet az Ön rendszerében hozzá kell adni a címlistájához vagy a megbízható feladók listájához. Értesítőnk csak tájékoztató jellegű, nem a teljesség igényével készült és nem minősül jogi tanácsadásnak. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-80970/2014.

www.epitesijog.hu