Építőipari jogviták I. - A jogviták elkerülésének feltételei

Szerző: Építésijog.hu Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2018. november 21. szerda, 11:27

Közzétéve: 2018. november 03. szombat, 17:07

Építőipari jogviták I. – A jogviták elkerülésének feltételei

 

2018. december 11-i építési jogi konferenciánk fókuszában:
a kivitelezői szerződések, a dokumentálási kötelezettségek és a bírságok

 

 

 

Az építés az az iparág, melynek szereplői igen sokszor keverednek jogvitákba – holott általában ez az, amit a legkevésbé kívánnának; inkább szakmai munkával szeretnének értéket teremteni, üzleti sikert elérni. Konferenciánk éppen ebben kívánja segíteni a szakembereket: megmutatja azokat a módszereket és lehetőségeket, melyekkel meg lehet előzni a vitákat, pereket, bírságokat, meg lehet spórolni az ezekre elpazarolt időt. Az előadások nemcsak a kivitelezésben dolgozók, de az építkezések megrendelői (intézmények, cégek, magánszemélyek) számára is hasznosak. A konferencia szakmai szervezője dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője.

 

 

Az előadások többek között az alábbi kérdésekre adnak választ:
  • Milyen elemeket kell tartalmaznia a kivitelezési szerződésnek, hogy a felek kiszámítható módon teljesítsék kötelezettségeiket?
  • Melyek a tipikus problémák és vitapontok a kivitelezések során?
  • Hogyan lehet kiszűrni a nem megbízható megrendelőket, és milyen körülmények mellett kell aggódnunk a kifizetés miatt?
  • Az építtetőknek és a vállalkozó kivitelezőknek milyen dokumentálási kötelezettségekre kell különösen figyelniük, és melyek azok a tipikus mulasztások, amelyek a legsúlyosabb következményekkel járhatnak?
  • Milyen adóhatósági intézkedésekre számíthatnak az építtetők és a kivitelezők, milyen jogaik és kötelezettségeik vannak a végrehajtási eljárásokban?
  • Milyen esetekben mondhat fel egy megkötött szerződést a kivitelező és az építtető?

 

Ha Önnek is van kérdése, küldje el előzetesen a jambor.attila[kukac]epitesijog.hu címre, és előadóink választ adnak rá a konferencián, illetve az azt követő szakmai konzultáción!

 

 

 

A RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ >>

 

 

 

IDŐPONT:

2018. december 11., 14:00-tól 18:30-ig (regisztráció 13.30-tól)

 

 

HELYSZÍN:

Az AVKF Budapesti Campus  közelmúltban átadott, építészetileg is érdekes oktatási épülete, ingyenes és kényelmes parkolási lehetőséggel!

Pontos cím: 1201 Budapest, Török Flóris utca 227-229., földszint, nagy előadóterem

 

 

ÉPÍTÉSZKAMARAI AKKREDITÁCIÓ:

1,5 pont (MÉK 2018/278)

 

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

 

 

KONFERENCIARÉSZVÉTEL:

A részvételi díj 27 ezer Ft + áfa (bruttó 34.290 Ft).

 

Tovább a megrendelőoldalra >>

 

 

KONFERENCIARÉSZVÉTEL + ÉPÍTÉSIJOG.HU-ELŐFIZETÉS:

Hosszabb távon is biztonságot ad a szakmai munkához, ha előfizet az Építésijog.hu portál folyamatosan frissülő tartalmára! A 27 ezer Ft-os részvételi díj mellé a negyed éves Építésijog.hu-előfizetést most 9990 Ft helyett mindössze 6000 Ft-ért megkaphatja, azaz a konferencia-részvételért és az előfizetésért együtt csak 33 ezer Ft + áfát (bruttó 41.910 Ft-ot) kell fizetni. 

Tovább a megrendelőoldalra >>

 

 

VIDEÓFELVÉTELEK:

Ha nem tud eljönni a konferenciára, megvásárolhatja az előadásokról készült videófelvételeket is! A videófelvétel díja: 27 ezer Ft + áfa (bruttó 34.290 Ft). A díj fejében Ön a megrendelt felvételt online felületen érheti el, ahol akárhány alkalommal megtekintheti 30 napos időtartamban. (A videót a december 11-i konferencián vesszük fel, az utómunkálatok egy-két hétig tartanak, ezt követően a megrendelőket emailben értesítjük. A videófelvételek megvásárlásáért az építészkamara nem ad továbbképzési pontot.)

 

Tovább a megrendelőoldalra >>

 

 

 

Kerülje el a fölösleges jogvitákat, válasszon a fenti lehetőségek közül

 

 

ÖNKORMÁNYZATI, ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK ÉS HATÓSÁGOK munkatársainak regisztrálásához – amennyiben jelentkezésük esetleg sajátos eljárást igényel – kérjük, vegye fel a kapcsolatot kiadónkkal az alábbi címen vagy telefonszámon!

 


Szervező:

Artifex Kiadó Kft., 1119 Budapest, Bikszádi u. 25.

Email: info[kukac]artifexkiado.hu

Telefon: +36 1 783 1711

 

Szakmai partnerek: Opten, ÉVOSZ

Az Opten-előfizetők és az ÉVOSZ-tagok kedvezménnyel vehetnek részt a konferencián. Az érintettek az alábbi logókra kattintva kaphatnak erről bővebb információt.