MÉK és MMK együttes szabályzat az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépületek kapcsán

Utolsó frissítés: 2017. július 23. vasárnap, 16:24

Közzétéve: 2016. június 18. szombat, 16:58

Szerző: Építésijog.hu

A Magyar Közlöny 2016. június 13-i számában jelentek meg a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséhez kapcsolódó új kormányrendeletek. A jogszabályok alapján a MÉK és a MMK megalkotta a kivitelezési dokumentáció tartalmi követelményeit és a tervezői művezetés részletes szabályait tartalmazó szabályzatát.


A kivitelezési dokumentáció munkarészeinek elkészítéséhez - az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendelet keretei között - a kivitelezési dokumentáció tartalmi követelménye tekintetében a dokumentáció egyes munkarészeinek kidolgozottságára, a Magyar Építész Kamara, illetve a Tartószerkezeti tervek, valamint az Épületgépészeti és épületvillamossági rendszerleírás tekintetében a Magyar Mérnöki Kamara által kidolgozott szakmai követelményeket megállapító, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara együttes szabályzatát kell figyelembe venni, amelyet a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara honlapján közzétesz.

A „TERVDOKUMENTÁCIÓK TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEI II. LEGFELJEBB 300 M2 ÖSSZES HASZNOS ALAPTERÜLETŰ ÚJ LAKÓÉPÜLETEK EGYSZERŰ BEJELENTÉSÉHEZ ÉS ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZÜKSÉGES KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TARTALMI KÖVETELMÉNYEI VALAMINT A TERVEZŐI MŰVEZETÉS SZABÁLYAI” szabályzat a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara honlapján is elérhető.

Fontos felhívni arra a figyelmet, hogy a szabályzat rövid időn belül módosult:
- a 2016. június 14. – augusztus 4. napja között hatályos innen is letölthető;
- a 2016. augusztus 5. napjától hatályos innen is letölthető;
- a 2017. május 25. napjától hatályos innen is letölthető.

Lásd még: 04.2.2.3. Lakóépület építésének, bővítésének egyszerű bejelentése (2017-01-01, 2017-04-27)